Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
YENİ TBB BAŞKANI AV. SAĞKAN’DAN ADALET BAKANI GÜL’E ZİYARET
22 Aralık 2021 Çarşamba 16:30:00 / Rize Haberleri
Bakan Gül’ün TBB’nin yeni yönetimine başarılar dilediği görüşmede; Adalet Bakanlığınca yürütülen Yargı Reformu Strateji Belgesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bu çerçevede İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında atılan adımlar ile savunma hakkını güçlendirecek düzenlemeler ele alındı.


 Haber: Bayram Ali Kavalcı


Türkiye Barolar Birlik Başkanı Erinç Sağkan’ın Avukatlık mesleğiyle ilgili güncel sorunları dile getirdiği görüşmede ele alınan konular arasında şunlar yer aldı, Takpas’ın avukatların kullanımına yeniden ve biran evvel açılması, KVKK tebliğinde yer alan veri koruma görevlisinin hukukçulardan olması, Ticaret Mahkemelerinin münhasıran yetkisine alınan işlere dönük ilçelerde yaşanan sorunlar ve gecikmeler, Kamu avukatlarının sorunları ve özlük haklarının iyileştirilmeleri, Stajyer avukatlara Bakanlık veya İş-Kur üzerinden ücret ödenmesinin sağlanması, 1 yıllık genç girişimci prim muafiyetinin 3 yıllık süreye çıkartılması, Serbest çalışan avukatların asgari ücrete kadar olan gelirlerine vergi muafiyeti sağlanması, Avukatların kayıt ve evrak incelemede yaşadığı sorunların giderilmesi.

TBB’nın yeni Başkanı Sağkan’a TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ali Bayram ve Av. Ramazan Erhan Toprak eşlik ettiler. Görüşmede Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Yurtalan, Mevzuat Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Özar da hazır bulundu.

 

Bu haber 1179 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem