Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
YENİ NESİL TARİHİ GEZDİ
20 Kasım 2021 Cumartesi 13:46:00 / Rize Haberleri
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yusufeli Belediyesi tarafından 12 - 18 Kasım tarihleri arasında lise öğrencileri için düzenlenen Çanakkale, Bursa ve Ankara illerini kapsayan gezi düzenlendi.

Abdurahman TOSUN
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yusufeli Belediyesi tarafından “Bilgiden Bilince Bir Neslin İnşası” projesi kapsamında düzenlenen Çanakkale, Bursa ve Ankara illerini kapsayan gezi sona erdi.
 Yusufeli Çok Programlı Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Lisesi ve Şehit Salih Hüseyin Parça Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 41 kişilik bir ekip Yusufeli’nden hareket etti. Öğrencileri Yusufeli’nden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yolcu etti. Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkin Tokgöz başkanlığındaki kafile gezilerinin ilk durağında Çanakkale’yi ziyaret ettiler. Çanakkale’de tarihi yerleri rehberler eşliğinde ziyaret eden öğrenciler burada yaşanan tarihi savaşları bizzat yerlerinde görmüş oldular. Gezinin ikinci durağı olan Bursa’da kafile yine bu şehrin tarihi yerleri ve Uludağ Üniversitesini ziyaret ettiler. Akabinde Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın ev sahipliğinde Bursa da bulunan Artvinliler ile öğrenciler buluşma imkânı buldular. Öğrenciler ile buluşma etkinliğine Eski Bakan Faruk Çelik, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Uludağ Üniversitesi Kültür Müdürü Mustafa Hacıoğlu, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Demirel ve çok sayıda Yusufelili katıldı. Gezinin üçüncü durağı Başkent Ankara oldu. Ankara’da gençler Artvin Milletvekili Erkan Balta ve Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ile kahvaltıda bir araya geldiler. Milletvekili Erkan Balta öğrencilere üzerinde isimleri yazılı olan kalem hediye etti. Kahvaltı sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ile buluşan gençler hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ankara gezisinde; Birinci Meclis, Tacettin Dergâhı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz Müzesi ve Anıtkabir’i ziyaret eden kafile 18 Kasım Perşembe günü Yusufeli’ne geri dönerek gezi programını sona erdirdiler.
Kafile Başkanı, Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkin Tokgöz;” 12 Kasım Cuma günü başlayan gezimiz bugün Yusufeli’nde sona erdi. Gençlerimizi böylesine güzel bir organizasyon ile buluşturmamızı sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere Belediye Başkanımız Eyüp Aytekin’e, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Okul Yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gençlerimiz tarih kitaplarında gördükleri duydukları yerleri profesyonel rehberler eşliğinde canlı canlı görmüş oldular. Onlar adına harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Gezi boyunca yardımlarını esirgemeyen Çanakkale’de Tamer Yıldırım, Bursa’da Mustafa Hacıoğlu ile Yusufelililer Dernek Başkanı Mümtaz Köprücüye, Ankara’da Bahattin Yetim’e ve bizlere eşlik eden hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.
Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin;” Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediğimiz Bilgiden Bilince Bir Neslin İnşası projesi kapsamında öğrencilerimize tarihi yerleri gösterme imkânı bulmuş olduk. Öğrencilerimiz sırasıyla Çanakkale, Bursa ve Ankara şehirlerinin tarihi mekânlarını yerlerinde görmüş oldular. Bursa’da gençlerimiz ile buluşarak deneyimlerini aktaran Eski Bakanımız Sn. Faruk Çelik’e, Ankara’da gençlerimiz ile buluşarak sohbet eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sn. İsrafil Kışla ağabeyimiz ve Milletvekilimiz Sn. Erkan Balta’ya ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yusufeli Belediyesi tarafından düzenlenen “Bilgiden Bilince Bir Neslin İnşası” projesi kapsamında gençlere yönelik etkinlikler devam edecek. 

 
 

Bu habere ifade bırak!

  •  
Bu haber 348 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem