Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
YENİ BİR İYİDERE YARATTIK
31 Ocak 2022 Pazartesi 11:18:00 / Rize Haberleri
-İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete yaz aylarında ilçenin nüfusunun 18 bin lire dayandığını belirterek “ 18 Bin kişinin yaz aylarında çöplerini alıyoruz, Kışın ise 5700 Kişinin çöpünü alıyoruz. Yaz aylarında aldığımız çöpten her hangi bir gelirimiz olmadığı gibi aynı hizmeti sürdürmeye devam ediyoruz. İlçeden hizmet alanların kayıtlarını buraya almasını istedik” dedi.


     Esin BAYRAK

İYİDERE: 3 Yılı aşkın süredir hizmetlere ara vermeden devam ettiklerini belirten İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete yeni bir ilçe yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

     Göreve geldiklerinde kolları sıvayarak verdikleri sözlerin arkasında durduklarını belirten İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “Yaz aylarında her gün 34 ton çöp topluyoruz, 18 binin üzerinde insana hizmet ediyoruz, ancak kayıtlı nüfusumuz 5700 dolayında, kış aylarında ise 6- veya 6,5 ton günlük çöp topluyoruz,  aynı bölgelerden aldığımız çöpler 6 veya 7 katına çıkıyor, ancak yaz aylarında ki insanlarımız ilçemize kayıtlı değil” dedi.

       Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz

Halka verdikleri sözlerin 2 si dışında tümünü yerine getirdiklerini belirten İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “ Millet bahçesi çalışmalarına yakın bir tarihte başlıyoruz.  Sahil kısmında bulunan Babilon otelin yanında halkımızın yaz aylarında rahatça oturabilecekleri ve aileleri ile dinlenebilecekleri bir alan yapacağız. Yine yeni Kaymakamlık ve Belediye binası karşısında projesi hazır olan deniz dolgusu üzerinde 70 dönüm bir dolgu çalışmalarımız başlayacak” dedi.

      Gece gün demedik

Tüm ekibi ile birlikte gece gün demeden çalıştıklarını belirten İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “ Alt yapı, kanalizasyon, yol genişletme, doğalgaz, su, asfaltlama, istinat duvarları, yol betonlaması, köprü ve birçok hizmeti yerine getirdik, çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Birçok projemiz gerçekleşti, eksik olan çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

      Suya hiç zam yapmadık

Göreve geldiği günden bugüne kadar suya hiç zam yapmadıklarını belirten İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “ 2,7 Kuruş olarak su fiyatı belirlenmişti ve halen aynı fiyattan devam ediyoruz.  5 bin dolayında su abonemiz vardı. Bunlardan 1608 i hiç su parası ödememişti. Bunlara defalarca yazı yazdık. Uyarılarda bulunduk, sularını keseceğimizi ve taksit yapmak istediğimizi belirttik, bunlardan 11 i dışında tümü su bedellerini ödedi. 11 kişi kalmıştı bunlara yeniden yazı yazdık ve birebir ekiplerimiz görüştü. Önce 6 si ödedi, sonda 4 ü taksit yaptırdı. Yıllarca ödenmeyen su paralarını tahsil ettik, son olarak bir kişi kaldı. Ekiplerimiz uyardı, Hazar Mahallesinde eşi cezaevinde olan ve ödeme zorluğu yaşayan bir kadın olduğunu öğrendim, ben de kendi kredi kartımdan su bedelini ödeyerek bundan sonra su bedellerini aksatmamasını istedim” dedi.

     Yeni yerimize taşınacağız

Ay sonunda Yeni hizmet binasına taşınacaklarını belirten İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete “ Ufak tefek sorunlar kaldı, onların tamamlanmasını bekliyoruz. Eski kaymakamlık binamızı yurt yapacağız, Belediye hizmet binamızı ise öğretmen evi yaparak öğretmenlerimize tahsis edeceğiz, binada 30 yatak odası bulunacak ve öğretmenlerimizin kalabilecekleri bir yer onlara sunacağız. Şu an devir teslim işleri için uğraşıyoruz” dedi.

     Hamsi festivali yapmayacağız

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete İstanbul da bile hamsi festivalinin yapıldığını belirterek “ Hamsi festivalleri her yerde yapılmakta, artık bu bezginlik getirdi, bizler daha değişik Pleki de ekmek yapma, yöresel yemek çeşitleri ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı festivaller yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 
Bu haber 1707 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem