Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Virüs tırmanışa geçti
27 Aralık 2021 Pazartesi 20:34:00 / Rize Haberleri
-Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada son dönemlerde tırmanışa geçen illerin başında Karadeniz illerinin ağırlıklı olduğu, Rize, Trabzon, Artvin, Ordu ve Kastamonu da vaka sayılarında yükselme olduğu belirtildi.


      Esin BAYRAK

RİZE: Dünyayı yeniden etkisi altında alan ve değişik varyantların ortaya çıkması ile tehlike boyutunun artığı korona virüs vakalarında ülkemizde Karadeniz bölgesinin tırmanışa geçtiği belirtildi.

    Dünya da birçok ülkede Korona virüs ile mücadelede yeni kararlar alınarak kısıtlamalar ve tedbirler artırılırken ülkemizde ise artan aşılama oranları dışında Karadeniz bölgesi ağırlıklı olmak üzere vaka sayılarında tırmanış olduğu belirtildi.

    Vaka sayılarının yükseldiği bölgemizde Rize de her yüz bin kişide 254.10 kişi, Trabzon da 326.15, Giresun da 278.57, Ordu da 386.28, Samsun 249.91, kişide korona virüs gözlenirken Bayburt Karadeniz illeri arasında en düşük il olarak görülmekte Bayburt ta 13.43 vaka sayısı görülürken, Gümüşhane de 127.03, Artvin de 241.89 olarak belirlendi.

    Artan vakalar sayısında sağlık bakanlığı birimleri tarafından uyarılar gelmeye başladı, yapılan uyarılarda vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiği ayrıca aşı olmayan vatandaşların mutlaka aşılarını yaptırmaları gerektiği belirtildi.

     Ülke genelinde artış kaydedilen iller şöyle açıklandı, Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu ve Erzincan olarak belirtildi.

 
 
 
Bu haber 1201 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem