Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Ülkemiz yerli malı üretiminde ön sıralarda
13 Aralık 2021 Pazartesi 10:40:00 / Rize Haberleri
-Müfit Akman “Dünyada ve Ülkemizde yaşanan Covid 19 salgın süresince yerli üretim, yerli malların tüketiminin önemi bir kez daha ortaya çıktığı görülmüştür” dedi.

    Dilek ONAY CAN

RİZE: Türkiye de 1946 yılından beri kutlanan Yerli Malı haftasının 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaya devam edildiğini söyledi.

       Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman yerli malı haftası nedeniyle yaptığı açıklamada “ Okullarımızda 1946 yılından itibaren 12-18 Aralık tarihleri arasında ki hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin her yerinde bu hafta ile ilgili önem anlatılmalıdır.1983 yılında bu haftanın adı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olmuştur. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeterli bir toplum olmadaki ilk adım bugün ve yarında devam ettirilmelidir. Dünyada ve Ülkemizde yaşanan Covid 19 salgın süresince yerli üretim, yerli malların tüketiminin önemi bir kez daha ortaya çıktığı görülmüştür. Ülke olarak kendi kaynaklarımızın değerlendirilmesi önemli; Dünyada ve Ülkemizde Gıda-Tarım, Sanayi, Teknoloji, Enerji, Su gibi ön plana çıkan sektörler olarak başı çekmektedir. Ülke olarak tüm yatırımlarımızı yerli üretim üzerine yaparak kendi ülkemizde üretilen ürünlerin tüketimine önem vermeliyiz. Tasarruf ve Yatırım ülkeler için çok önemlidir Çünkü devletler gelirleriyle giderlerini dengelemek zorundadırlar. Bir devlet eğer gelir ve giderlerini iyi ayarlarsa ; gelir kaynaklarını iyi yatırımlarda kullanırsa kalkınır, zenginleşir ve hiçbir devlete bağımlı kalmaz. Bireyler ve ailelerde gelir ve giderlerini iyi ayarlar, tasarruf yaparsa iyi bir yaşam sürerler” dedi.

    Üreten toplum olursak dışa bağımlı olmayız.

        Akman “Bir ülkede yaşayan insanlar yalnızca kendisine ait olanı değil, topluma ait olan malları da korumalıdırlar. Bu günlerde gelir seviyesi iyi gibi görülen birçok ülke kriz yaşamakta ekonomileri iflas etme noktasına gelmiş olup, gelişmiş ülkeler bu soruna çare aramaktadır. Dünyada böylesine kriz ortamının yaşandığı düşünülecek olursa Tutum ve Yatırım malları haftasının önemi daha da artmaktadır. Ülke olarak bizlerde sıkıntılar yaşamak istemiyorsak bilinçli olmalıyız ve harcamalarımızı kontrol etmeliyiz. Paramıza, sanayii ve tarımımıza; yerli üretim mallarını tüketerek sahip çıkmalıyız. Ülke olarak, aile ve bireyler olarak aşırı harcama ve savurganlıktan kaçınmalıyız. Atalarımızın dediği gibi ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikaların kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek bu haftanın amaçlarındandır. Yerli malları satın alarak ülkemiz kaynaklarına sahip çıkmalıyız” dedi.

 
Bu haber 1161 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem