Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Ülkede ölü sayısı 70 bine yaklaştı
03 Kasım 2021 Çarşamba 17:30:00 / Rize Haberleri
-Günlük vaka sayılarının 30 bine yaklaştığı ülkemizde bazı illerde yükselme devam ederken ilimizde vaka sayıları düşmeye devam ederken tedbirlerin elden bırakılmaması istendi.


     Dilek ONAY CAN

RİZE: Ülke genelinde vaka sayılarında yükselme devam ederken bugüne kadar ülke genelinde 68 bin 700 kişinin Korona virüsten hayatını kaybettiği belirtildi.

      Korona virüs ile mücadele devam ederken vatandaşların tedbirsiz ve dikkatsiz davranması sonucu vaka sayılarında bir türlü istenilen seviyeye inilemedi. Ülke genelinde 1 hafta içinde 1475 kişi hayatını kaybettiği Korona virüs vakalarında ilimizde bazı okullarda vakaların görülmesi sonucu bazı sınıfların kapatıldığı ve okullarda önlemler alındığı belirtildi.

    Sağlık bakanlığı 16-22 ekim tarihlerinde ülke genelinde görülen vakalarda 100 bin kişide vaka sayılarının en yüksek olduğu iller olarak Yalova, Tunceli, Edirne, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli, Amasya, Osmaniye ve Kırşehir olduğu belirtildi.

     Karadeniz de bir ara zirvede yer alan Rize de vaka sayılarının 217.22 oranında olduğu belirtildi.

    Günlük vaka sayılarının 29 ile 30 bin arasında değiştiği ülkemizde ölüm oranları ise 200lerin altına düşmüyor. Son olarak 224 kişi Korona virüsten hayatını kaybettiği belirtildi.

    Aşılamalara dikkat çeken Sağlık bakanlığı uyarıları ile bütün illerde aşılamaya dikkat çekilirken, Rize de il genelinde aşılama oranının yüzde 74.9 olduğu, Trabzon da ise aşılama oranının yüzde 76.2 oranında olduğu belirtildi.

     AŞI OLUN UYARISI

Sağlık bakanlığı tarafından yapılan uyarılarda vatandaşların mutlaka aşı olmaları istendi. İlimizde ise aşı olma oranının düşük olması nedeniyle uyarılar sürüyor.  Ayrıca kapalı alanlarda sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulması gerektiği ve maske takılması konusunda uyarılar sürüyor.

 
Bu haber 322 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem