Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Ülke dimdik ayaktadır
21 Aralık 2021 Salı 15:07:00 / Rize Haberleri
Rize MÜSİAD Şube Başkanı son zamanlarda yaşanan sıkıntıların kısa sürede sona ereceğine inandığını belirterek “ İhracatta artış söz konusu, ülke ekonomisi dövize entegre değildir” dedi.


      Fikret KARABULUT

RİZE: MÜSİAD Şube Başkanı Taner Yelkenci ülkede algı operasyonu yapıldığını ve iktidarın döviz üzerinden eleştirilerinin haksız bir eleştiri olduğunu söyledi.

     MÜSİAD Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci açıklamasında “ Bilindiği üzere modern ekonomiler en az maddi sermaye kadar sosyal sermaye de ihtiyaç duymaktadır. Sosyal sermayenin başlıca kaynağı ise güven faktörüdür. Üzülerek görmekteyiz ki ;  son dönemde, makroekonomik temellere dayanmayan, suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. MÜSİAD  olarak bizler, reel ekonomik göstergelerle değil, algılarla yön verilen her türlü ekonomik iklimin karşısındayız. Zira yılın ilk 3 çeyreğinde yüzde 11.7 büyüyen.  Son 12 aylık ihracatı 220 milyar doları aşan, son 3 aydır carı fazla veren Türkiye ekonomisi, Yalnızca döviz kuruna indirgenerek değerlendirilemez” dedi.

       Ülke algılarla yönetilmez

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Taner Yelkenci” Türkiye ekonomisi gerek iç gerekse diş kaynaklı bütün algı manipülasyonlarına karşı, geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Son 20 yıldır serbest piyasa koşullarından ödün vermeden yıllık ortalama yüzde 5.3 büyümeyi başaran ekonomimizin, bu süreci atlatacağına olan inancımız tamdır. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan in önderliğinde uygulamaya konulan; üretim , yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı katbekat artıracağına inandığımız düşük faiz odaklı politikamızın destekçisi olduğumuzu yeniden ifade ediyoruz” dedi.

 
Bu haber 1180 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem