Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
RİZE TURİZMİ MASAYA YATIRILDI
07 Ocak 2022 Cuma 17:00:00 / Rize Haberleri
Rize Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç” İlimiz de Kültürümüz, Yaşama tarzımız, orijinal kültürümüz ile insanların gelip görmek istediği bir yer, Pandemi nedeniyle bir araya gelemiyorduk, havalimanımızın da bitmesi ile turizmde ilimiz ön plana çıkacak” dedi.


     Esin BAYRAK

RİZE: RTEÜ Sosyal tesislerinde yapılan Rize Turizm çalıştayında sorunlar ile yapılması gereken çalışmalar masaya yatırıldı.

      RTEÜ Kampus alanında sosyal tesislerde Rize valiliği, Üniversite ve Turizm müdürlüğü iş birliği ile yapılan Turizm çalıştayına Rize vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç, Rektör yardımcısı Adnan Yılmaz, Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ile Bazı STK Başkanları, Otel işletmecileri, restoran işletmecileri ile bazı iş kolu temsilcileri katıldı.

      Toplantıda konuşan Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu “ Şehrimizin ve turizmin kalkınması için bir araya geldik. Amacımız destekleyici projeler ile turizmi daha fazla canlandırmak. Çay çarşısı, Havalimanı, Lojistik üs, Ayder, Kentsel dönüşüm çalışmaları bizlere katkı sağlayacaktır. Şehrimizin turizminin yanı sıra planlama yapılması önemli” dedi.

     Rektör Yardımcısı Adnan Yılmaz ise çıkacak olan sonuçların mutlaka projelendirilmesi gerektiğini söyledi.

     Vali Yardımcısı Kübra Baka Kılıç ise “ Kamu kurum ve sektörlerin bir arada buluşmasını istedik, Pandemi nedeniyle uzun süre bir araya gelemedik. Başka bölgelerden ilimize gelen insanlar kültürümüzü, yaşam tarzımızı, orijinal kültürümüz gelip görmek istiyorlar.  Havalimanının bitmesi ile birlikte Turizm ilimizde ön plana çıkacak. Valimizin başkanlığında ilimiz için İstihdam ve eğitim konusunda çalışmalar devam ediyor. İlimizde yetişen öğrencilerimiz ilimizde hizmet vermelerini düşünüyoruz. Sektörün eksiklerini tamamlamış olacağız, Çay ile turizmin birleşmesi önemli” dedi.

      Sektör el olarak gerçekleştirilen Çalıştayda 7 ayrı masa oluşturuldu, oluşturulan masalara sektör temsilcileri katıldı ve kare kodu ile girilen sistemde sektörün sorunları katılımcılar tarafından yazıldı. Her masada oluşturulan Moderator ile turizm geliştirilmesi, sorunları, yapılması gerekenler, öneriler, Turizmin gelişmesi için yapılması gerekenler, Turizmin sorunları dile getirildi.

     Turizm sezonu öncesinde yapılan çalıştayda sektör temsilcileri ve STK başkanları yapılması gereken veya kültürel çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirdi.

     Turizm yayılmalı ön plana çıktı

Çalıştayda STK başkanları ve turizm tesisleri sahipleri turistlerin daha çok Rize de kalması için Turizmin Rize kültürü ile birleşmesi gerektiğini, köylerde çeşitli kültürel etkinliklerin yapılması gerektiğini , Çay ile turistin bir bütün olarak düşünülmesi önerileri yapıldı.

    Kültür tanıtılmalı

Yöresel kültürün tanıtımı için çalışmalar yapılması ön plana çıktı, tarihte bölgesel çocuk oyunları olan oyunlar ile ilgili köylerde etkinlikler yapılması konuşuldu. Köylere kadar turizmin yayılması için tespit edilecek köylerde konaklama yerleri ve yerli ve yabancı turistler için çalışmalar yapılması istendi.

 
Bu haber 1149 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem