Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Pazar’da TUBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi
03 Aralık 2021 Cuma 16:17:00 / Rize Haberleri
Rize’nin Pazar ilçesinde öğrencilerin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programları kapsamında Haberal Vakfı Yaşar ve Medine Haberal Ortaokulu hazırladığı 21 projelik ve Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25 projelik serginin açılışı gerçekleştirildi.

Haber: CEVAHİR TOPALOĞLU / PAZAR

Haberal Vakfı Yaşar ve Medine Haberal Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen, ’Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında, ülkede bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları kapsamında hazırlanan bugün saat 11:00 ‘da 21 projenin yer aldığı serginin açılışı ilçe kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkan Vekili Dursun Güneş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz tarafından gerçekleştirdi.

 

Açılış töreninde İlçe Kaymakamı Mustafa Akın Konuşma yaptı.

Açılış konuşmasının ardından ilçe Kaymakamı Mustafa Akın, Belediye Başkan Vekili Dursun Güneş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük Okul Müdürü Reşat Önder eşliğinde öğrencilerin resim, teknoloji, tasarım alanlarında hazırladığı 21 projeyi inceledi, öğrencilerden bilgi aldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Akın, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Okul Müdürü Reşat Önder ise yarınların bilim adamlarını yetiştirirken, ilgi ve yeteneklerini bir şenlik havasında paylaşmak istediklerini söyledi. Eğitimi okulun dört duvarının dışına çıkarmayı amaçladıklarını aktaran Okul Müdürü Reşat Önder, uygulamayla elde edilen bilginin unutulmadığına dikkati çekti.

Önder yaptığı açıklamada ” 2019-2020 Eğitim öğretim yılında başvurumuzu yaptık, pandemi süreci devreye girince bu tarihe uzadı. Çeşitli alanlarda 21 projemiz var, Projeler 69 öğrenci ve 15 öğretmenle yürütüldü. Ortaokul araştırma projeleri yarışmasına katılan projeler de var. TUBİTAK 2204-B Erzurum Bölge Finallerine toplamda altı projemiz gitti bir Projemiz 2019’da diğer beş Projemiz ise 2020’de gitti. Öğretmenlerimizin ve öğrenci arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralaması amacındayız.” ifadelerine yer verdi

Bilim fuarının açılışına Pazar ilçe kaymakamı Mustafa Akın’ın yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Dursun Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük , İlçe Emniyet Müdürü Mesud Demirdaş, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Özbek, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler de katıldı.

Haberal Vakfı Yaşar ve Medine Haberal Ortaokulu Fotoğrafları için Tıklayınız;

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=214050757542066&id=100068114305448


 

Saat 13:30’da Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 25 projelik serginin açılışı gerçekleştirildi

Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nin 25 projelik serginin açılışını ilçe kaymakamı Mustafa Akın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Gürbüz, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Murat Tafralı, Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Metin Demir tarafından gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Akın ve beraberindekiler Okul Müdürü Murat Tafralı ve Proje Yürütücüsü Nesliahan Güner eşliğinde öğrencilerin hazırladığı 25 projeyi inceledi, öğrencilerden bilgi aldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Akın, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Okul Müdürü Murat Tafralı yaptığı açıklamada ”Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Çeşitli alanlarda 25 projemiz var, Projeler 44 öğrenci ve 18 öğretmen ile Tubitak 4006 8. Bilim Fuarları şenliğini yaptık. Prejelerde öğrencilerimiz severek çalıştılar. projelerimizle öğrencilerimiz bilimi ve tekniğe katkıda bulundular.”ifadelerine yer verdi

Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fotoğrafları için tıklayınız;

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=214053824208426&id=100068114305448
 
Bu haber 2069 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem