Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Hayallerimize çok yakınız artık!
20 Kasım 2021 Cumartesi 13:32:00 / Rize Haberleri
AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı havaalanında incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde inceledi.


 Esin BAYRAK

RİZE: Pazar ilçesi ile Çayeli arasında inşaatı sürdürülen Rize- Artvin Havalimanında son rötuşlar yapılıyor.
     Çayeli ilçesi ile Pazar arasında deniz dolgusu üzerinde inşaatına başlanan Rize-Artvin havalimanında sona yaklaşıldı.
   Havalimanında çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ve partililer inşaat firması yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
     AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı Rize Havalimanında son kat asfaltlama çalışmalarının yapıldığını belirterek “ 3 bin metre olan pist uzunluğunda çalışmalar son aşamaya geldi. Yolcu giriş ve çıkışlarının yapılacağı alanlarda çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Havaların iyi gitmesi ile diş alanlardaki çalışmalara ağırlık verildi, bunun yanında kule, savaş uçakları pisti, Sahil Güvenlik helikopter ve uçak pisti çalışmaları tamamlanmak üzere, Hangar çalışmalarında son aşamaya gelindi” dedi.
       Yakında seferler başlayacak
AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı açıklamasında “ Ülkemizin en zevkli mimarisine sahip bir havalimanı yapılmakta. Deniz üzerinde ülkemizde ikinci hava alanı, Dünya da ise 3 üncüsü ilimizde yapılmakta. Yılbaşında artık seferler başlayacak, havalimanımız da şu an uçak inebilir, ancak Havalimanında tüm eksiklerin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
    Turizme katkısı büyük olacak
Havalimanının 2022 yılında Rize’nin çehresini değiştireceğini belirten Avcı “ Havalimanları turizm için önemli yerler, Rize Havalimanının açılması ile birlikte bölgemizde turizm patlaması bekliyoruz.  Gerek ilimiz ve gerekse Artvin ilinde turizmde büyük bir canlanma olacak” dedi.

Bu haber 321 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem