Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
HAMSİ FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
25 Aralık 2021 Cumartesi 19:03:00 / Rize Haberleri
-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin uzun süren pandemi nedeniyle bazı etkinlikleri yapamadıklarını belirterek “ Türkiye’nin en yağışlı ve doğal ilinde bundan böyle çeşitli etkinliklerimiz olacak, bu kültürümüzü yaşatmağız" dedi.


     Esin BAYRAK

RİZE: Pandemi nedeniyle ara verilen Geleneksel Hamsi festivalinin 6 incisi Rize sahil Belediye otoparkında gerçekleştirildi.

     Bu yıl 6 incisi düzenlenen Rize hamsi festivali Belediyeye ait sahil otoparkında yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

    Öğle saatlerinde başlayan etkinliklerde 9 ayrı noktada hamsi ızgaralarda belediye ekipleri tarafından pişirildi. Uzun kuyrukların oluştuğu Hamsi ekmek kuyruğunda vatandaşlar ızgaralarda pişen hamsilerin yanı sıra yağda yaşlanmış hamsi ekmek kuyrukları oluşturdu.

    Çeşitli kurum ve kuruluşların yaptığı Hamsi çeşitleri ise stantlarda yer aldı, yöresel ürünlerin de sergilendiği stantlarda vatandaşlar kültürel zenginlikleri tattılar.

     Ayrıca Çaykur tarafından alanda vatandaşlara çay ikram edildi, Çaykur TIR i önünde çay alabilmek için uzun kuyruklar oluştu.

    Kemençe ve tulum eşliğinde başlatılan etkinliklerde yerel sanatçılar meydanda toplanan vatandaşları coşturdu.

     Etkinliklerimiz sürecek

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı konuşmada “ Uzun bir aradan sonra Hamsi festivalinde bir aradayız. Bu yıl 6 incisini düzenlediğimiz hamsi festivalimizde çeşitli etkinlikler geliştirdik. Türkiye’nin en yağışlı ve en doğal ilindeyiz, yağmurun bol olduğu ilimizde doğal lezzetleri ve ürünleri bulmak mümkün. İlimizde organik ürünlerimizin yanı sıra ilimizin en önemli balık ürünü olan Hamsi ilimize ayrı bir zenginlik katmakta. Şu an ekiplerimizce 2,5 ton hamsi vatandaşımıza ikram ediliyor, bunun yanında stantlarımızda çeşitli kurumlarımızca hazırlanan 132 hamsi yiyeceği bulunmakta” dedi.

        Etkinliklerimizi sürdüreceğiz

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Her mevsime göre çeşitli turizm etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek “ Pandemi sonrası, yağan karın ardından güzel bir günde festivalimizi yapıyoruz, bu tür festivaller ve etkinlikler yaz boyunca ve mevsimlere göre devam edecek,  sosyal alanda daha fazla olacağız” dedi.

     Hizmete bakılmaz, festivaller önemli

Rize Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında “ Genelde yol, hava limanı, köprü veya yapılan başka hizmetlere gençlerimiz bakmaz, onlar bu tür etkinliklerde alanda olmayı tercih ederler, Horon ve eğlence ön plana çıkar. Rize de biz hamsiyi bıraksak da hamsi bizi bırakmaz” dedi.

   Konuşmaların ardından bürokrat ve bazı STK başkanları geleneksel ağ atma etkinliğini gerçekleştirdi. Atılan ağ etkili olmayınca Belediye Başkanı Rahmi Metin “ İyi ağ atamadığımız için hamsi bu yıl bol olmadı” dedi.

      Ardından Rize valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin stantları gezdi ve Yağda hamsi kızartarak vatandaşlara ikramda bulundular.

     Festival Ekin Uzunlar konseri ile son buldu.

 
 
 
Bu haber 1188 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem