Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, Türkiye’de bir ilke imza attı
16 Ocak 2022 Pazar 16:47:00 / Rize Haberleri
Rize Güneysu Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek suda yüzde 20 indirim yaptı.


 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle yasal mevzuat aşılarak suya belli oranda indirim yapılmasının önü açılınca Güneysu Belediyesi daha önce yaptığı çalışmayı hemen hayata geçirdi. Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu kararname bizim için ‘yap’ demek oldu. Türkiye’de suyun bir kısmını ücretsiz sağlayan Türkiye’de ilk belediyeyiz.” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ GÖRÜLEN ÖRNEK

KONUYA ilişkin bilgi veren Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Mevcut su hattımızın üzerine imalat yapmadan mikro HES santrali kurduk. Oradan sağladığımız elektrik avantajını da bu yıl vatandaşımıza destek olmak için kullanacağız. Tamamını belki karşılamaz ama bir kısmını karşılar. Neticede belediyeler vatandaşa hizmet edecekse biraz da fedakârlık yapması lazım. Vatandaşlar memnuniyetlerini belirtiyorlar. Bir nebze de olsa ekonomiye katkı oldu.” dedi.

Rize Güneysu Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek suda yüzde 20 indirim yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle yasal mevzuat aşılarak suya belli oranda indirim yapılmasının önü açılınca Güneysu Belediyesi daha önce yaptığı çalışmayı hemen hayata geçirdi. Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu kararname bizim için ‘yap’ demek oldu. Türkiye’de suyun bir kısmını ücretsiz sağlayan ilk belediyeyiz.” dedi.

Konuya ilişkin bilgi veren Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, “Mevcut su hattımızın üzerine imalat yapmadan mikro HES santrali kurduk. Oradan sağladığımız elektrik avantajını da bu yıl vatandaşımıza destek olmak için kullanacağız. Tamamını belki karşılamaz ama bir kısmını karşılar. Neticede belediyeler vatandaşa hizmet edecekse biraz da fedakârlık yapması lazım. Vatandaşlar memnuniyetlerini belirtiyorlar. Bir nebze de olsa ekonomiye katkı oldu. Katkısından ziyade bunu düşünmemiz de vatandaşlar tarafından güzel karşılandı. Aylık yüzde 20 indirimli su faturası belki çok bir şey kazandırmaz ancak bunun örnek olması açısından önemli uygulama. Vatandaşımıza elimizden geldiğince her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Başkan Özer, Resmi Gazete’de yayınlanan kararla yasal mevzuatın aşıldığını belirterek “Geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Bu kararnameye göre belediyeler su faturasının yüzde 20’sinin 5’te birine kadar suyu ücretsiz verebilirler. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu kararname bizim için ‘bunu yapın’ demek oldu. Biz de bu uygulamayı hayata geçirdik. Türkiye’de suyun bir kısmını ücretsiz sağlayan ilk belediyeyiz. Biz bu konuda daha önce çalışma yapıyorduk. Suyu vatandaşa ücretsiz ya da belli bir miktarını ücretsiz verelim diye. İnsanlar suyun ücretsiz kısmını kullanarak belki su tasarrufuna da katkısı olur düşündük. Ancak yasal mevzuat bizi bağlıyordu. Bu nedenle ücretsiz su vatandaşımıza sağlayamıyorduk. Bildiri yayınlanınca biz de yürürlüğe soktuk. Mutlaka bu konuda da duyarlılık gösterecek belediyeler vardır. Yeni yıla girerken enflasyon oranında hatta biraz daha düşük suya zam yapmıştık. Ancak bu indirimle birlikte yapılan zam da geri alınmış oldu.” açıklamalarında bulundu.

 
Bu haber 1147 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem