Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Endonezya Ankara Büyükelçiliğinden Etkinlik
01 Kasım 2021 Pazartesi 09:42:00 / Rize Haberleri
Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber, Endonezya Büyükelçiliğinin organize ettiği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı`da “Sizin Özgürlüğünüz Bizim Özgürlüğümüzdür” sloganıyla Cumhuriyet Bayramı`na özel düzenlenen programa katıldı.


Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümünü dolayısıyla Endonezya Büyükelçiliği; Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda içerisinde bir dizi gösteri ve aktivitenin yer aldığı program gerçekleştirdi. Endonezya`nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad İkbal’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, Endonezya Cumhuriyetine özgü dans gösterileri ve yöresel yemekleri yer aldı.

Büyükelçi İkbal yaptığı açıklamada; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nın Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirterek, "Bizim ülkemizin istikbali, sizin ülkenizin istikbalinden ilham alarak 1945 yılında gerçekleşti. Bu yüzden bugünkü sosyal organizasyonumuz  “Sizin istiklaliniz bizim istikbalimizdir” teması ile yola çıkıldı.  Rize’de olmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, Sayın Vali Kemal Çeber’e ve bütün Rizeli kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Çeber de pandemiye uygun bir etkinlik düzenlediklerini dile getirerek, "29 Ekim Bayramı`nı bizlerle kutladılar. Bu bizi çok mutlu etti. En önemli günümüzün kardeş ülkeler tarafından paylaşılması bizleri mutlu ediyor. Endonezya halkı bize yakın ve sıcak ülkelerden olması hasebi ile onları misafir etmekten mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

Endonezya halk dansları ve müzik ekiplerinin gösteri sunduğu etkinlikte, davetlilere Endonezya ülkesine ait yöresel yemekler ve pepeçura ikram edildi. Program sonrasında karşılıklı hediye taktimi yapıldı.

Etkinliğe, Rize Valisi Kemal Çeber, Endonezya Anakara Büyükelçisi Lalu Muhamad İkbal, Trabzon Endonezya Fahri Konsolosu Kadem Çakıroğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, Vali Yardımcıları Gülhani Ozan Sarı, Kübra Baka Kılıç, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hbaerin Fotoğrafları İçin Tıklayınız;

 

http://www.rize.gov.tr/endonezya-ankara-buyukelciliginden-etkinlik

 


 

 
Bu haber 314 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem