Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Çöpler ekmek dolu
07 Aralık 2021 Salı 13:38:00 / Rize Haberleri
-Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy çöp kutularının ekmeklerle dolu olduğunu belirterek “ İsrafa son vermemiz gerekiyor. İnsanlar olarak çok israfçı bir millet olduk, tonlarca ekmeği çöplere atıyoruz” dedi.

     Esin BAYRAK

RİZE: Un fiyatlarının her geçen gün arttığını belirten Rize Esnaf Odaları Birliği başkanı Güven Aksoy ekmek isafının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

     Ekonomik koşulların zorlaştığını belirten Rize Esnaf Odaları Birliği Başkanı yurt dışından gelen Buğdayın dolara endeksli olması nedeniyle fiyatlarının arttığını belirterek “ Bu yıl yılbaşında 110 TL dolayında olan un çuvalının 340 TL ye kadar yükselerek yüzde 300 zam yediğini hatırlatarak “ Şu an fırıncılarımız zararın eşiğinde, gramajlar her ne kadar aşağı çekildiyse de fırıncılarımız bugün aldıkları unu yarın aynı fiyatta alamamakta” dedi.

     Kimse Kaşar i çöpe atmıyor

Çöp kutularının ekmek atıkları ile dolduğunu belirten Aksoy” Kimse kaşar, beyaz peynir, kavurma, salam veya sucuk çöpe atmıyor. Ekmek ucuz diye insanlarımız maalesef sabah aldıkları ekmeği akşam yemeyerek taze ekmek alarak sabah aldıkları ekmekleri çöpe atıyorlar. Ülke olarak maalesef çöplerimizi ekmeklerle dolduruyoruz. Millet olarak tasarruf zamanı ve birçok ülkede maalesef insanlar kuru ekmeği bile bulamıyorlar” dedi.

          Atıklardan beslenenler var

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy bazı ülkelerde çöp kutularından beslenen insanlar olduğunu belirterek “ Ekmeğin ve tüm gıdalarımızın değerini bilmemiz gerekiyor. Ülke olarak bazı zorlukların üzerinden gelebilmemiz için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın gıda maddelerini iyi değerlendirmesini istiyorum” dedi.

 
Bu haber 1170 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem