Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Çaykur Rekor kırmaya devam ediyor
12 Aralık 2021 Pazar 08:42:00 / Rize Haberleri
-Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım yaş çay alımında kırdıkları rekorun ardından kuru çay satışında da yeni rekorlar kırmaya devam edeceklerini belirterek “ Kuru çay satışlarımız en iyi şekilde sürüyor, önümüzde kısa bir zaman kaldı, yeni yıl rekorumuz önceki yıla göre arttı” dedi.


       Dilek ONAY CAN

RİZE: Geçtiğimiz yıl 132 bin ton kuru çay satışı ile yeni bir rekora imza atan çaykur yaş çay alımlarında da 853 bin ton dolayında yaş çay alarak ayrı bir rekora imza atmıştı.

    Geçtiğimiz yıl kuru çay satışında tarihi rekor kırarak 132 bin ton kuru çay satışı gerçekleştiren Çaykur  2021 yılı bugüne kadar 154 bin tonu aştı.

      Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım önceki yıla oranla 22 bin tonun üzerine çıktıklarını belirterek “ Üreticimizden 853 bin 584 ton yaş çay yaprağı aldık, bu yıl yaş çay alımında yeni bir rekor kırmıştık, elbette bunun karşılığında ürettiğimiz kuru çayı satmamız gerekiyor. 163 bin ton dolayında kuru çay ürettik. Şu ana kadar 154 bin tonu aştık ve ay sonuna kadar 1-2 bin ton daha satmayı hedefliyoruz. Bu yıl ürününden elimizde 7-8 bin ton kuru çay olacağını düşünüyoruz” dedi.

    Yaş çay kampanyasına kadar 5 ayda 50 bin tonun üzerinde kuru çay satışı yapabileceklerini belirten Genel Müdür Yusuf Zıya Alım “2021 yılını 156 bin ton satış ile kapatacağımızı düşünüyorum, bunun yanında 8 satış noktamızda satışlar son derece iyi gitmekte, bunların sayılarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

    Yurt dışı bağlantılarının devam ettiğini belirten Alım “ Özel sektör firmalarına 23 bin ton dolayında bir kuru çay satışı gerçekleştirdik, amacımız kuru çay satışımızı daha çok artırmak, bu konuda pazarlama ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 
Bu haber 1158 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem