Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
ÇAY OKULUNDA MİLLİ KÜLTÜR DERSİ
28 Ekim 2021 Perşembe 10:31:00 / Rize Haberleri
-Çay İlkokulu 4 üncü sınıf öğrencileri Rize kültürünü taşıyan ürünlerle bir araya gelerek atalarının kültürünü öğreniyorlar.


      Esin BAYRAK

RİZE: Rize kültür ürünlerinin taşındığı Çay ilkokulunda 4 üncü sınıf öğrencileri atalarının kültürünü öğrenmeye başladı.

      Rize de tarih boyu gelenek haline gelen ve yörede tarihte kullanılan giysi ve ev eşyaları ile giysiler Çay İlkokulu 4 üncü sınıf öğrencileri tarafından sergilendi.

     Fener Mahallesi ile Camiönü Mahallesi arasında yer alan Çay ilkokulu 4 üncü sınıf öğrencileri tarihte anne, baba ve büyüklerinin evlerde kullandıkları giysiler ve özel malzemeleri okula taşıyarak bazı öğrenciler tarihte giyilen yöresel giysileri giyerek tarihi yaşatmaya çalıştı.

    4 sınıf öğretmeni Yıldıray Özkürt Rize kültürünün zengin olduğunu ve gelecek nesillere aktarılması için böyle bir proje düzenlediklerini belirterek “ Çocuklarımız kendi kültürünü tanımalı, kültürünü ve tarihini bilmeyen çocuklarımızın bir yönü eksik kalmış olur” dedi.

     Her ilin ayrı bir kültürü olduğunu belirten sınıf öğretmeni “ Gelecek nesillere bu çocuklarımız tarihini aktaracak, onların tarihini bilme zorunluluğu vardır” dedi.

 
 
 
Bu haber 361 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem