Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
ÇAY KAMPANYASI KAPANDI
26 Ekim 2021 Salı 16:40:00 / Rize Haberleri


     Fikret KARABULUT

17 Mayıs tarihinde başlayan yaş çay kampanyası 159 günlük sürenin ardından Pazartesi günü kapandı.

     17 Mayıs tarihinde başlayan Yaş çay kampanyası ile birlikte Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun ilinin bazı bölgelerinde yaş çay alımları başlamıştı.

     Birinci sürgünde 314.500 ton yaş çay yaprağı alan Çaykur ikinci sürgünde 296 .500 ton yaş çay yaprağı almasının ardından havaların soğuk ve yağışlı gitmesi ile her yıl 15 Ekim tarihinde kapanan yaş çay kampanyası süresi uzatıldı. 10 gün uzatılan kampanya ile birlikte 25 Ekim tarihinde çaykur kampanyayı kapattı.3 üncü sürgün döneminde 249 in 400 ton yaş çay yaprağı alan çaykur toplamda 860 bin 400 ton yaş çay yaprağı alarak kampanyayı sonlandırdı.

      Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım “ Kampanyamızı Pazartesi kapattık, bu kampanya döneminde tarihimizin en yüksek çayını aldık.  Üreticilerimizi mağdur etmemek için kurumsal olarak gayretli çalıştık ve bir sezonu böylece sona erdirdik” dedi.

        770 Milyon ödeyeceğiz

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım Eylül ayında üreticiden alınan 198 bin 960 ton yaş çay karşılığında üreticilere 770 milyon TL ödenmesine 27 Ekim tarihinde başlanacağını belirterek “ Eylül ayı ürün bedellerinin tamamını ödeyeceğiz, üreticimize sadece Ekim ayında aldığımız 151 bin ton ürün borcumuz kalmakta, bu ürün bedellerini de önümüzdeki ay sonunda ödeyerek kampanya borçlarımızın tamamını ödemiş olacağız” dedi.

       Kuru çay satışında rekora gideceğiz

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım yılın tamamlanmasına iki ay kala 120 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek “ Yılsonuna kadar 30 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Pazarlama ekibimiz çay satışı için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni kampanya dönemine kadar stoklarımızı eritmek zorundayız” dedi.

 
Bu haber 316 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem