Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Bağdat`tan geldi şifayı Trabzon`da buldu
26 Haziran 2021 Cumartesi 10:24:00 / Sağlık
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde, yemek borusu tümörü teşhisiyle Irak’ın başkenti Bağdat’tan gelen 45 yaşındaki Mahmood Fakhrı’ya yemek borusu tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.


Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi`nde, yemek borusu tümörü teşhisiyle Irak`ın başkenti Bağdat`tan gelen 45 yaşındaki Mahmood Fakhrı`ya yemek borusu tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
 
Yemek borusu tümörü teşhisi bulunan Irak`ın başkenti Bağdat`tan gelen 2 çocuk babası 45 yaşındaki hastaya yapılan tetkikler sonrası yaklaşık 5 saat süren yemek borusu tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınan hastanın tedavisi halen sürüyor.
 
Büyük (A grubu) tabir edilen ameliyat, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş yönetiminde, Prof. Dr. Atila Türkyılmaz ve Dr. Alaattin Buran`ın da içinde bulunduğu ekip gerçekleştirdi.
 
Ameliyat 5 saat sürdü
 
Ameliyatın yaklaşık 5 saat sürdüğünü kaydeden Tekinbaş, “Turizm yetki belgesini aldıktan sonra gerek şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz açısında çok önemli kazanımlara vesile olabilecek adımlar atmaya başladık. Bu kapsamda Irak`tan hastanemize gelen hastamıza yemek borusu tümörü nedeniyle yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamızın operasyon sonrası takiplerinde herhangi bir sorun yaşanmadı ve gayet sağlıklı bir şekilde takiplerini devam ettiriyoruz. Hastamızı 4-5 gün sonra taburcu etmeyi planlıyoruz. Attığımız bu adımın tüm şifa ihtiyacı olan yakın ve uzak ülke hastaları için bir başlangıç olasını diliyorum” dedi.
 
Bu haber 1128 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem