Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
“2022 yılı Emekliler için zor geçecek”
31 Ocak 2022 Pazartesi 19:09:00 / Rize Haberleri
-Rize Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman düşük maaş alan emeklilere verilen zamların yüksek maaş alanlar ile aralarında uçurum olduğunu belirterek “ Düşük maaş alan emekliler için 2022 yılı zor geçecek” dedi.


       Dilek ONAY CAN

RİZE: Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman emeklilere verilen yüzde25,47 lik zammın yüksek maaş alanlar için verimli olduğunu 2500 TL alan emekliler için ise zor olduğunu söyledi.

      Rize Emekliler Derneği Başkanı Recep Ali Derman yaptığı açıklamada “2000 sonrasında emekli aylıklarının hesaplanması parametreleri olan “güncellenme katsayısı” ve “ aylık bağlama oranları” küçültülmüş ve emekli aylıklarında kayıplarda giderek artmıştır. Emekli aylıklarındaki kayıpların artması karşısında getirilen 2.500 TL “en az aylık ödemesi” yetersiz kalmış, gerçekçi bir çözüm olmamıştır.  Türkiye Emekliler Derneği, asgari emekli aylıklarının asgari ücretle eşitlenmesini talep etmektedir. Bu talebimiz tam karşılık bulmadığı gibi, işçi, memur ve memur emeklilerine yüzde 2,5 ek iyileştirmenin, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine verilmemesi büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Gelir ve aylık alanlara arasında en düşük aylığa sahip olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, korunmasız kalmıştır.  Ekim 2021 itibariyle sayıları 8 milyon 502 bin 905 işçi emeklisi ile sayıları 2 milyon 710 bin 106 esnaf emeklisinin iyileştirmeden yararlandırılmamıştır. Toplamda, 11 milyon 213 bin 11 emekli, dul ve yetimlerine yüzde 2.5 iyileştirmenin sağlanmaması, emekliler arasında ayrım yapıldığı duygusunu artırmıştır” dedi.

    Derman açıklamasında “Memur ve memur emeklilerine yapılan iyileştirmeye işçi ve esnaf emeklilerin de dahil edilmesi yönündeki Türkiye Emekliler Derneğimizin gerekçeleriyle birlikte TBMM’ye sunduğu taleplerimizin dikkate alınmaması, bu kesimin dışlandığı sonucuna varılmıştır. Her bir emeklimiz bu yönde görüş bildirmekte ve bu eşitsizliğin düzeltilmesini beklediklerini söylemektedir.  Cumhurbaşkanımızın son açıklamasında, “yüzde 2,5 iyileştirmenin kamu işçilerine de verileceğini ve özel sektöründe çalışanlarına bu yönde iyileştirme yapacağını bekliyoruz” dedi. Türkiye Emekliler Derneği de sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunarak, emekliler arasında ayrım yapılmadan iyileştirmenin SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine de yansıtılmasını talep ediyoruz.

Devlet, emeklileri arasında ayrım yapmamalıdır” dedi.

 
Bu haber 1486 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem