Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
YUSUFELİ BELEDİYESİ OKULLAR ARASI YÖRESEL DRAMA SKEÇ YARIŞMASI METİNLERİNİ KİTAPLAŞTI
25 Kasım 2021 Perşembe 15:06:00 / Rize Haberleri
Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 2010 yılından 2018 yılına kadar devam eden Okullar Arası Yöresel Drama Skeç yarışmalarının oyun metinleri kitap haline getirildi.


 Haber: Bayram Ali Kavalcı

Geçmişi gelecek kuşaklara aktarmak adına birçok faaliyete imza atan Yusufeli Belediyesi bu bağlamda bir eseri daha okuyucularına kazandırmış oldu. Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Okullar Arası Yöresel Drama Skeç yarışmalarında sahnelenen tiyatro oyunları tek tek kayıt altına alınarak bir kitap içerisinde birleştirildi. 

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in yaptığı değerlendirmede; “Kültürel çalışmalarımızın en önemli kilometre taşlarından bir tanesi 2010 Yılından itibaren Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yusufeli Belediyesi tarafından ortaklaşa kesintisiz sekiz yıl devam ettirdiğimiz Okulla Arası Yöresel Drama Skeç yarışmaları oldu. Gençler tarafından geçmiş kültürlerin özümsenmesi ve onların eliyle geleceğe aktarılması amacıyla yapılan bu yarışmalar çok güzel sonuçlar vererek yöre kültürünün saklı kalmış hazinelerini de açığa çıkarmayı sağladı. Bizlerde bu yarışmalarda sergilenen tüm oyunları bir kitap haline getirerek gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladık. 2010 yılından bugüne, gerek yarışmalarda gerek eserlerin kitaplaşması sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. ’’dedi. Yusufeli Belediyesinin yayınlamış olduğu eserlere Yusufeli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yusufeli Belediyesi Yusuf İzzettin Millet Kıraathanesi aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Fotoğraf: Belediye Basın Bürosu

 

Bu haber 309 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem