Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
YENİ YERİ İSTEMİYORUZ
12 Ocak 2022 Çarşamba 18:07:00 / Rize Haberleri
-Kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız “ Çiftekavak ta bizler için düşünülen yer hiçbir esnafımızın kabul etmediği bir alan, Bozukkale köyünde yaptığımız projenin hayata geçirilmesini istiyoruz, siyasiler esnafın sesine kulak vermeli” dedi. -MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan ise “ Rize de önemli yatırımlar yapıldı, bazı yatırımlar yer olarak doğru değil, doğruyu tartışarak bulmamız gerekiyor, Çiftekavak ta düşünülen sanayi sitesinin siz sanayi esnafını memnun etmediğini gördük, Cumhurbaşkanımızın memleketinde doğru yatırımlar yapılmalı” dedi.


      Bülent ÇİFTGÜMÜŞ

RİZE: Sanayi sitesinde bir araya gelen Sanayi esnafı ve Sanayi Kooperatifi yönetimi sanayi sitesinin taşınma konusunu tartıştı.

     Sanayi sitesinde kooperatife ait yerde kahvaltıda bir araya gelen Sanayi Sitesi esnafı sanayi sitesinin geleceğe hükmedecek alanda yapılması gerektiğini belirtti.

     Sanayi sitesi kooperatif Başkanı Ahmet Ayhan Yıldız “ Sanayi sitesi 1980 yılında kuruldu, burası artık ihtiyaçlara cevap vermiyor. Uzunkaya köyü yerine Bozukkale de sanayi sitesinin yapılmasını istiyoruz. Deniz dolgusu üzerinde kurulacak sanayi sitesi alanında, otopark, otel, Balıkçı restoranları, sosyal tesisler, hatta Türkiye de hiçbir ilde olmayan Balıkçı teknelerinin tamiri bile yapılacak, bu projenin desteklenmesini istiyoruz. Hopa tarafından gelecek veya Trabzon tarafından gelecek araçların rahat bir şekilde girebilecekleri Sanayi sitesi istiyoruz, Çiftekavak ta yapılacak olan Sanayi sitesine hiçbir şekilde girilemeyeceği gibi, iç kesimde kalacak olan esnaflarımızın iş yapması beklenemez, ayrıca set usulü ile yapılacak yeni yerlerin kimseye bir faydası olmayacağı gibi araçların da buraya çıkması mümkün değil” dedi.

     Dere yatakları temizleniyor

Yağışlar ile birlikte dere yatakları üzerinde bulunan binaların zarar gördüğünü belirten Yıldız” Yeni yer dere yatağı üzerinde, aşırı yağışlarla sanayi sitesinin etkilenmeyeceğini kim söyleyebilir. Üstelik yeni yer için birkaç dere yatağı var. 2017 yılında KYK Toplantısında bunu dile getirdik ve sanayi siteleri şehrin dışında yapılması gerektiği söylendi. Şehrimizin büyümesi için sanayi sitesini şehrin dışına yapmak zorundayız, yeni yerin başka alana doğru büyümesi mümkün değil, yeni sanayi sitesi için şu an şikâyetler var” dedi.

        Küçük dükkan istemiyoruz

Ahmet Ayhan Yıldız Çiftekavak da düşünülen 150 metre karelik iş yerlerinin günün koşullarına göre uygun olmadığını belirterek “ Gelecek 50 yılı kapsayacak iş yerleri olmalı, otopark sorunu olmamalı, 123 tane iş yeri düşünülüyor, burada 224 tane iş yeri 45 sosyal tesis var, yeni yer yetersiz ve yaptığımız proje kapsamında Bozukkale bizler için uygun, Bizler yanımızda olanların yanında olacağız” dedi.

      Alkan” Yanınızdayız”

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan ise Cumhurbaşkanının Rize de çok eser yaptığını belirterek “ Rize özel bir şehirdir. Biz fuzuli muhalefet yapmayız. Doğruları ve yanlışları konuşacağız, yanlıştan dönmek için derdimizi anlatacağız. Bir şey yapılırken ehline soracağız, Batum dan gelen bir TIR Çiftekavak a giremez, 50 Km daha gider ve Trabzon a geçer. Bu konuyu ulaşabileceğimiz yere kadar taşıyacağız. Birilerinin yapay şah başlığına Rize’yi yem etmeyeceğiz. Kimse Rize’nin suyunu ayranını kabartmasın. Bugüne kadar Rize’ye gerekli yatırımlar yapıldı, Rizeliler de görevlerini yaptı. Vatanı milleti satanlar Çay için iki kelime konuştu diye onların yanında yer almayacağız ve onları alkışlamayız” dedi.

     MHP İl Başkanı İhsan Alkan sorunları gerekli yerlere ulaştıracağını ve sanayi esnafının haklı davalarında yanlarında olacağını söyledi.

 
 
 
Bu haber 1152 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem