Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü`nden anlamlı bir proje
05 Nisan 2018 Perşembe 12:01:00 / Rize Haberleri
Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında yeni bir anlamlı projeyi daha hayata geçiriyor.

 Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü`nden anlamlı bir proje
Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında yeni bir anlamlı projeyi daha hayata geçiriyor.

Pazar Kaymakamlığının olurlarıyla İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla gerçekleşecek projede "Mabedden mektebe mektepten mabede bir yol vardır" başlığıyla her okulun bir camisi her caminin de öğrenci temsil heyeti olacak.



Konuyla ilgili Pazar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Halil Çelik, şu bilgileri verdi:
“Aynı coğrafyada asırlardır farklı ırklara, meşreplere, mezheplere sahip insanların birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamasına "Cami mefkuresinin" çok önemli katkısı olmuştur. Günümüzde unutulan cami mefkuresinin yeniden neşv ü nema bulmasını arzuluyoruz. Camilerimiz sadece namaz kılmak, cenaze kaldırmak için var olan mekanlar değildir. Camilerimiz birlik ve beraberliğimizi tesis ettiğimiz ilim, irfan, hikmet mektepleridir. Bu bağlamda okullarımızla el ele verip genç neslimizi belli bir zaman diliminde değil hayatın her lahzasında camiyle ilişkilendirmek istiyoruz. Her okulumuzun irtibatlı olduğu bir camisi olacaktır. Her caminin de okullarımızın öğrencilerinden tespit edilecek temsil heyeti olacaktır. Okullarda ve camilerimizde bir takım ilmi ve sosyal etkinliklerimiz olacaktır. Bu projemizi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeleri ve gönüllü öğretmenlerimizin rehberliğinde önce okul idaresi ve eğitim kadrosuna ardından velilerimizle paylaşılacak ve ardından uygulamaya geçeceğiz.”



Çelik, “Bu projeye destek ve katkılarından dolayı İlçe Kaymakamımız Sayın Coşkun Öztürk beye, İlçe Müftüsü Sayın Mustafa Düzgüney beye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Nimet Büyük beye ve Gençlik Koordinatörlüğü heyetindeki üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Bu haber 591 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem