Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
Mevlid Gecesi Rize`de dualarla idrak edildi
18 Ekim 2021 Pazartesi 12:22:00 / Rize Haberleri
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in (sav) dünyayı teşriflerinin seneidevriyesi olan Mevlid Gecesi Rize`de dualarla idrak edildi.


Rize İl Müftülüğünden yapılan açıklamada `` Mevlid Gecesi münasebetiyle tüm camilerimizde düzenlenen programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam dünyası için dualar edildi. Camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için ellerini açtı.

Mevlit Gecesi dolayısıyla, Müftülüğümüzce Rize Merkez Sahil Camii`nde düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programında Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, mevlid-i şerif, ilahi, kaside ve salavatlarla cemaate eşsiz bir gece yaşatıldı.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı, gecenin anlam ve önemini belirten konuşmasında Hazreti Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlara yer verirken Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” teması çerçevesinde Hazreti Peygamberin vefa örneklerinden söz etti.

Müftü Çakmakçı`nın duasıyla tamamlanan program akabinde, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından camiye gelenlere ikramda bulunuldu.`` ifadelerine yer verildi

 
Bu haber 304 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem