Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
BİR RİZESPOR EMEKTARI: HAMİT KAZANCI
31 Ocak 2022 Pazartesi 11:21:00 / Rize Haberleri
FUTBOLUN BORSADA DEĞİL,ARSADA OYNANDIĞI DÖNEMLERİN YILDIZI


 Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi çalışmama başladığımda kapısını çaldığım ilk isim Rize sporunun emektar ismi Hamit Kazancı idi. O günleri anarken hüzünleniyor, söze çekilen sıkıntılarla başlıyor: O zamanları anlamak için yaşamış olmak lazım. Stat sorun, forma sorun, her şey sorun. Ama bizde mücadele azmi vardı” diyordu.

 

HEM AMATÖR HEM PROFESYONEL RİZESPOR’DA OYNADI

Hamit Kazancı; futbola henüz daha profesyonel olmamış olan Rizespor’un alt yapısında başlamıştı. Daha sonra A takıma geçti. İki yıl burada oynadıktan sonra İstanbul Vefaspor’a transfer oldu.

 

GENÇ MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Ortaya koyduğu futbolla önce İstanbul karmasına ardından da Genç Milli Takım kadrosuna seçildi. 1959 yılında babasının isteği ile Rize’ye ve Rizespor’a döndü. 1961 yılında Çayspor’a geçti. Burada bir süre futbol oynadıktan sonra tekrar Rizespor’a döndü. 1968 yılında oluşturulan Rizespor Profesyonel takımının ilk futbolcuları arasında yerini aldı. 1972 yılında futbolu bıraktı. Hem amatör hem profesyonel Rizespor”da oynama şansı elde etti.

 

Hamit Kazancı ağabeyimizi gerçek âleme uğurladık. Mekanı cennet olsun.

 

Fatih Sultan KAR / İST.

 
Bu haber 763 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem