Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
138 yıllık hayal gerçekleşti; Ovit Tüneli ulaşıma açılıyor
05 Haziran 2018 Salı 17:04:00 / Rize Haberleri


 138 yıllık hayal gerçekleşti; Ovit Tüneli ulaşıma açılıyor

İkizdere ilçesi Ovit Dağı Geçidi’nde geçen yılın Kasım ayında Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile `Işık Göründü` töreni yapılan 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 3’üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli, 13 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ulaşıma açılacak.

Ovit Projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı Devleti’nin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başlanan bölgeye Rizeliler gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel Projesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı. 11 Kasım 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım`ın katılımı ile `Ovit Tüneli`nde Işık Göründü` töreni yapıldı. Ovit Dağı geçidinde yapımı tamamlanan 14.3 kilometrelik Ovit Tüneli, Türkiye’nin en uzun, dünyanın 3’üncü uzun çift tüplü tüneli oldu.
Tünelin giriş kotu 2 bin 54, çıkış kotu ise 2 bin 260 metre oldu. 412 milyon 366 bin liraya mal olan Ovit Tüneli ile Rize- Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre kısalırken 12 ay boyuna kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Haziran’da miting için geleceği Rize’de gelerek Ovit Tüneli’nin açılışını gerçekleştireceğini söyledi. Yazıcı, “Türkiye’de birinci sırada yer alan en uzun iki tüplü tünel olan Ovit Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Haziran günü yapacaktır” dedi.

Türkiye-Rize - 
OVIT TUNELI  FOTO: DHA

OVIT TUNELI  FOTO: DHA

OVIT TUNELI  FOTO: DHA

CUMHURBASKANI ERDOGAN OVIT TUNELINI ZIYARET ETMISTI. FOTO: DHA

CUMHURBASKANI ERDOGAN OVIT TUNELINI ZIYARET ETMISTI. FOTO: DHA

AK PARTI GENEL BASKAN YARDIMCISI HAYATI YAZICI ACIKLAMALARDA BULUNDU.  FOTO: DHA

Bu haber 875 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem