Karakter boyutu :
Metni küçült
Metni büyüt
aa
138 yıldır hayal olan Ovit Tüneli projesinde sona yaklaşıldı
12 Nisan 2018 Perşembe 09:56:00 / Rize Haberleri
138 yıldır hayal olan Ovit Tüneli projesinde sona yaklaşıldı


138 yıldır hayal olan Ovit Tüneli projesinde sona yaklaşıldı

 

RİZE`nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı Geçidi’nde tek şeridi ulaşıma açılan 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 3’üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli’nde sona yaklaşılıyor. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ovit Tüneli çalışmalarını yerinde inceledi, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş’tan bilgiler aldı.


Karal’a, incelemelerinde AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Erzurum Eski Milletvekili Adnan Yılmaz, Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürü Şerif Bağ, Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, Erzurum Eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları eşlik etti.

Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürü Şerif Bağ ve Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş Ovit Tüneli çalışmaları hakkında brifing verdi. Brifing sonrasında heyet Ovit Tüneli’nden geçti. Tünel çıkışında AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir açıklamalarda bulundu.

Rize-Mardin sevgi yolunun en önemli güzergahı olan Ovit Tüneli’nde olmaktan son derece gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “İki kardeş şehir olarak Rize ve Erzurum’un bütünleşip birleşmesine her yönüyle vesile olacak olan böylesine önemli bir projenin önünde çok değerli Erzurum Milletvekilimiz İbrahim Aydemir ve beraberindeki heyetin teşrifleriyle olmaktan dolayı büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. Şanı ve şöhreti yüzyılları aşan bir büyük projenin nihayetlendirilmiş olmasından büyük bir onur duyuyoruz. Dünya kurulduğu günden beri ilk defa Ovit Dağı’ndan bu kışın trafik akışı sağlanmış oldu. Tabi bu süreçte birçok insanın emeği var. Sayın Cumhurbaşkanımızın o iradesi olmasaydı bu dağ delinip geçilmezdi. Cumhurbaşkanımızın gayreti, talimatları ve kararlılığı sayesinde birilerinin engellemeye çalışmalarına, “Buradan ne kadar araç geçecek ki burayı bu kadar para ayırıyorsunuz” sözlerini kullanan birçok kesime rağmen  duruşundan taviz vermeden bu kararlılık ortaya kondu. Öte yandan duygusu, yazısı, düşüncesi, şiirleri ve gönlüyle Ovit davasına katkı sunan çok değerli insanlar var. Tahsin Bayramoğlu ile İsmet Köseoğlu’na ve diğer bu bölgenin insanlarına bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’a hamdolsun bu güzelliği görmüş olduk. Erzurum Milletvekilimize ve değerli heyetine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerimiz bundan sonra sıklaşacak; çünkü arada engel kalmadı. Ovit Tüneli sayesinde dostluklarımız ve kardeşliklerimiz artacak.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir yaptığı açıklamada “Bu tünel öncelikle ayrılmaz iki şehir olan Rize ile Erzurum’u birleştirdi. Kış mevsiminde başlayan ayrılığı artık yaşamayacağız. Erzurum denize Rize Palandöken’e kavuştu. İki şehrimiz, söylendiğinde hayal olduğu açıklanan Ovit Tüneli sayesinde birleşti. Emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün ilk kez tünelden geçerek 16 dakikada İkizdere’ye vardım. Bu yolu 40 yıldır Erzurum tarafından seslendiren Tahsin Bayramoğlu ağabeyimizin gayretini unutamayız. Tahsin Bayramoğlu bizi her daim teşvik etmiştir” şeklinde konuştu.

Ovit Tüneli’nin temeli 2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde atılmıştı.14.3 km uzunluğu ile Ovit Tüneli dünyada çift tüplü inşa edilen en uzun 3. karayolu tünelidir. Proje bedeli 1.256.500.000 TL olan tünel Kasım 2017’de tek tüpten trafiğe açıldı. Doğu Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu ve GAP’a bağlayan en kısa ve güvenli karayolu olan Rize-Erzurum karayolunda 260 km. olan mesafe tünellerin hizmete girmesiyle 35 km kısalarak 225 km’ye inecek.

OVIT UNELINDE SONA YAKLASILIYOR.  FOTO: DHA

OVIT UNELINDE SONA YAKLASILIYOR.  FOTO: DHA

OVIT UNELINDE SONA YAKLASILIYOR.  FOTO: DHA

OVIT UNELINDE SONA YAKLASILIYOR.  FOTO: DHA

Bu haber 574 kez okundu
  UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.
© 2012 - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.
Kod ve Tasarım : Rizedeyiz Bilgi İşlem